2024-04-27 16:27:07

سامانه مودیان

بدون شک این روزها در مورد سامانه مودیان، پایانه‌های فروشگاهی، صورتحساب‌های الکترونیک و غیره زیاد می‌شنوید. در این راستا سازمان امور مالیاتی کشور برای ایجاد شفافیت به هوشمندسازی نظام مالیاتی سامانه مودیان را راه اندازی کرده است. شفافیت در اقتصاد هر کشوری آثار بسیار مهمی از جمله جلوگیری از فرار مالیاتی، حذف تشخیص مالیات بر اساس علی الراس، پرداخت مالیات منطبق با درآمد و با رویکرد برابر و همچنین تکریم و احترام مودیان مالیاتی، حتما افزایش رضایت مودیان مالیاتی را به همراه خواهد داشت. با توجه به مهم بودن این موضوع سیاست مداران این عرصه تاکید کردن تا مالیات ستانی باید مبتنی بر اطلاعات شفاف و قابل استناد، باشد و در این راه بهره گیری از ابزارهای ثبت معاملات در سامانه‌های اطلاعاتی، که به دنبال آن باعث جلوگیری از فرار مالیاتی و رفتار منصفانه گردد و همچنین باعث حذف تبعیض و تشخیص مالیات فعالان اقتصادی بر مبنای داده‌های موثق و قابل اعتماد مالی خواهد شد.

پخش ویدیو
مشاهده معرفی سامانه مودیان در نرم افزار حسابداری پارمیس استار
گزارشات نرم افزار حقوق و دستمزد

مهم ترین امکانات ماژول سامانه مودیان پارمیس

  • امکان تخصیص شناسه عمومی و اختصاصی مالیاتی به کالاها
  • اختصاص شناسه عمومی کالاها بصورت گروهی
  • امکان تعیین نحوه ارسال صورتحساب در لحظه و یا بصورت گروهی انتخابی
  • امکان ارسال گروهی و انتخابی صورتحساب‌ها به سامانه مودیان
  • امکان مشخص نمودن نحوه تسویه حساب در صورت حساب های ارسالی
  • ارسال خودکار صورت حساب‌ها بعد از ثبت آن‌ها به سامانه مودیان
  • امکان ارسال صورت حساب‌های اصلی، اصلاحی، لغو شده و برگشتی
  • امکان ارسال فاکتور دیجیتال از طریق پیامک
  • استعلام وضعیت صورت حساب‌های ارسالی به سامانه مودیان
  • مشاهده خطاهای صورت حساب‌های ارسال شده و رفع آن‌ها
  • چاپ فاکتور به همراه اطلاعات مربوط به سامانه مودیان شامل شناسه یکتای مالیاتی و اطلاعات مرتبط
  • امکان گزارش گیری متنوع روی صورتحساب‌ها، نحوه ارسال و نتیجه ارسال آن‌ها
  • امکان اتصال به سامانه مودیان بصورت مستقیم یا از طریق شرکت‌های معتمد مالیاتی
  • ارائه راهکار تولید کلیدهای خصوصی، عمومی و مرتبط

سامانه مودیان پارمیس

مورد اعتماد بیش از صد ها برند معتبر

مورد اعتماد بیش از صدها برند معتبر

Circle copy 02

دمو و مشاوره رایگان دریافت کنید

فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان ما تا حداکثر ۲۴ ساعت آینده با شما تماس بگیرند

گوشه‌ای از افتخارات پارمیس

دمو و مشاوره رایگان دریافت کنید

فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان ما تا حداکثر 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند

Circle copy 02

دمو و مشاوره رایگان دریافت کنید

فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان ما تا حداکثر ۲۴ ساعت آینده با شما تماس بگیرند

مورد اعتماد بیش از صدها برند معتبر
گوشه‌ای از افتخارات پارمیس

سامانه مودیان از چندین زیر سامانه اصلی و فرعی تشکیل شده که این زیر سامانه‌ها در یک پیکربندی یکپارچه، الزامات و کارکردهای مورد نیاز سازمان امور مالیاتی و مودیان را در زمینه‌هایی چون جمع‌آوری اطلاعات و محاسبه مالیات ارزش افزوده، ارتقاء ارائه خدمات الکترونیکی و تسهیل تعامل مودیان با سازمان را فراهم آورده است.

شناسه یکتا حافظه مالیاتی یک کد شش کاراکتری می‌باشد که به منظور صدور شماره منحصر به فرد صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان بکار برده می‌شود، به عبارتی دیگر تا این کد ۶ کاراکتری را نداشته باشیم امکان صدور صورتحساب الکترونیکی یا همان صورتحساب فروش در سامانه مودیان را نخواهیم داشت.

معرفی سامانه مودیان

سامانه مودیان چیست؟

مهم‌ترین و کلیدی‌ترین مولفه برای تحقق اهداف مالیات ستانی کشور، استفاده از یک سامانه محوری با قابلیتهایی در زمینه تبادل موثر اطلاعات میان مودیان و سازمان امور مالیاتی کشور است. این سامانه تحت عنوان سامانه مودیان در قالب مرجع نهایی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب‌های الکترونیکی مودیان معرفی شده است که از ارکان نظام مالیاتی هوشمند می‌باشد. سامانه مودیان از چندین زیر سامانه اصلی و فرعی تشکیل شده که این زیر سامانه‌ها در یک پیکربندی یکپارچه، الزامات و کارکردهای مورد نیاز سازمان امور مالیاتی و مودیان را در زمینه‌هایی چون جمع‌آوری اطلاعات و محاسبه مالیات ارزش افزوده، ارتقاء ارائه خدمات الکترونیکی و تسهیل تعامل مودیان با سازمان را فراهم آورده است. بر اساس مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، محاسبه مالیات بر ارزش افزوده مودیان بر اساس اطلاعات صورتحساب‌های الکترونیکی ثبت شده در این سامانه انجام خواهد شد. به بیانی دیگر این سامانه تحت عنوان سامانه مودیان و در قالب مرجع نهایی ثبت،صدور و استعلام صورتحساب‌های الکترونیکی مودیان معرفی شده است؛ از این رو تمامی صاحبان مشاغل و افراد حقوقی و حتی تولید کنندگان کالاها و خدماتی که به موجب قانون مالیات بر ارزش افزوده و سایر قوانینی که آنها را از مالیات و عوارض معاف کرده است، و فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی که حجم معاملات سالانه آن‌ها از مبلغی که به پیشنهاد سازمان به تایید هیات وزیران رسیده است، بیشتر باشد، مکلف به عضو شدن در سامانه همچنین ثبت معاملات خود می‌باشند.

کارپوشه

کارپوشه مودیان در سامانه مودیان چیست؟

در سیستم مودیان، هر مودی پوشه اختصاصی خود را دارد که اطلاعات را بین مودی و سازمان تبادل می‌کند. مودیان می‌توانند کلیه اطلاعات مالی و مالیاتی خود را در کارپوشه خود مشاهده کرده و ضمنپیگیری مراحل مالیاتی، پرونده و درخواست خود را از طریق کارپوشه، به سازمان ارائه کنند. در واقع کار پوشه تنها راه ارتباطی مودی و سازمان امور مالیاتی کشور است.

  • در اجرای قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی پس از آن که فعالان اقتصادی به عنوان فروشنده کالا یا ارائه کننده خدمات در سامانه مودیان ثبت نام کردن و عضو شدن، مکلف هستند که برای کلیه فروش‌های کالا و خدمات خود صورتحساب‌های الکترونیکی که منطبق با استانداردهای سازمان امور مالیاتی است را صادر و اطلاعات آن را به سامانه مودیان ارسال کنند. این اطلاعات پس از اینکه صحت سنجی شد، در پایگاه اطلاعاتی سامانه مودیان ثبت می‌گردد، و مبنایی برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده مودی قرار می‌گیرد. فعال بودن مودی در کارپوشه خودش در سامانه مودیان به این معنی است که او از نظر سازمان، شرایط لازم برای کسب مالیات و عوارض ارزش افزوده از خریداران را دارد. در غیر اینصورت سازمان موظف است، بلافاصله کار پوشه وی را در سامانه مودیان غیر فعال نماید. و زمانی که کارپوشه غیر فعال شد، بانک مرکزی وظیفه دارد بلافاصله کلیه دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مرتبط با آن کارپوشه را غیر فعال کند.

عضویت در سامانه مودیان

نحوه عضویت در سامانه مودیان و ارسال اطلاعات به سامانه

اشخاصی که طبق قانون مشمول عضویت در سامانه مودیان شده‌اند، جهت عضویت اولیه در این سیستم و ایجاد کارپوشه خود، ابتدا به درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس my.tax.gov.ir وارد می‌شوند و سپس از بخش داشبورد مدیریتی نسبت به عضویت در سامانه و ایجاد کارپوشه اقدام کنند. همچنین مودیان پس از ایجاد کارپوشه می‌بایست نسبت به تکمیل عضویت خود در سامانه مودیان اقدام نمایند. در این راستا، پس از ورود به کارپوشه از بخش عضویت، شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را دریافت می‌کنند.
در ادامه فرآیند تکمیل عضویت، مودیان نسبت به اعلام مشخصات ابزارهای پرداخت و شماره حساب‌های بانکی خود در کارپوشه اقدام کنند. مودیان در اجرای قانون می‌بایست برای فروش کلیه کالا و خدمات خود، صوتحساب الکترونیکی صادر کنند، بنابراین نیازمند تهیه پایانه فروشگاهی منطبق با استانداردهای سازمان امور مالیاتی کشور می‌باشند. آموزش ثبت نام سامانه مودیان
هر صورتحساب دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی با طول 22 کاراکتر است؛ که این شماره دارای بخش‌های اطلاعاتی خاصی می‌باشد. مودیان پس از صدور صورتحساب‌های الکترونیکی خود ملزم به ارسال اطلاعات این صورتحساب‌ها به سامانه مودیان به شکل بر خط یا غیر برخط و بر اساس استاندارهای سازمان امور مالیاتی کشور می‌باشند.
چناچه خریدار مصرف کننده نهایی نبوده و خود عضو سامانه باشد، می‌تواند صورتحساب‌های خرید خود را همچون فروشنده در کارپوشه خود مشاهده و نسبت به تایید یا رد آن‌ها اقدام نمایید.

شناسه یکتا

شناسه یکتای حافظه مالیاتی چیست؟

شناسه یکتای حافظه مالیاتی در واقع یک کد ۶ کاراکتری می‌باشد که برای صدور شماره منحصر به فرد صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان به کار می‌رود، به عبارتی دیگر تا این کد ۶ کاراکتری را نداشته باشیم امکان صدور صورتحساب الکترونیکی یا همان صورتحساب فروش در سامانه مودیان را نخواهیم داشت. بنابراین یکی از مهمترین کارها پس از ثبت نام در سامانه و ایجاد کارپوشه، آن است که شناسه یکتای حافظه مالیاتی را تهیه کنیم. قابل ذکر است عدم دریافت این شناسه در مهلت مقرر، مشمول جرایم قانون پایانه‌‌های فروشگاهی و سامانه مودیان نیز خواهد شد. آموزش نحوه دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

پیشینه سامانه مودیان

در دو دهه گذشته در قوانین متعددی، مودیان مالیاتی در ابتدا مکلف شدند که از صندوق‌های مکانیزه فروش استفاده کنند؛ که این مصوبه از اصلاحیه قانون نظام صنفی سال 1382 شروع شد؛ که وظیفه استقرار سامانه صندوق مکانیزه فروش نیز به اتاق اصناف واگذار گردید که پس از عدم موفقیت نظام صنفی در اجرای این پروژه، وزارت بازرگانی مکلف گردید که با هماهنگی سازمان امور مالیاتی و شورای اصناف کشور تا پایان سال دوم برنامه، سامانه صندوق مکانیزه فروش را پیاده سازی نماید که این امر هم محقق نشد! در دو دهه گذشته، مودیان مالیاتی قبلاً در چندین قانون از استفاده از صندوق فروش خودکار منع شده بودند که با اصلاح قانون نظام صنفی مصوب 1392 آغاز شد و وظیفه استقرار سامانه صندوق فروش خودکار نیز تعیین شد. اتاق اصناف پس از عدم موفقیت سامانه در اجرای این طرح، با هماهنگی وزارت بازرگانی، سازمان امور مالیاتی و شورای اصناف کشور، لازم است تا پایان سال جاری صندوق فروش خودکار اجرایی شود. سال دوم برنامه، سیستم به دست نیامد! پس از آن طی اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1394 و به موجب ماده 169 آن قانون، سازمان امور مالیاتی مکلف به پیاده سازی سامانه صندوق مکانیزه فروش گردید و مودیان موظف شدند تا برای ثبت معاملات خود از صندوق فروش و تجهیزات مشابه استفاده کنند، و برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در قراردادها، صورتحساب‌ها، و سایر اسناد مشابه درج کنند و تمام معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. اما در مهرماه 1398 قوه مقننه برای نهادینه سازی عدالت و شفافیت در اقتصاد، کاهش بازار سیاه، کاهش فرار مالیاتی و ارائه منابع اطلاعاتی موثق به نظام مالیاتی کشور، تحولی اساسی در نظام مالیاتی ایجاد شود. به همین منظور رویدادی تحت عنوان « قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان» به تصویب قوه مجریه رسید. قابل ذکر است قانون مربوط به پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در سایر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از جمله سوئد(2010)، جمهوری کره(2005)، نیز با عناوین مشابهی تصویب و اجرا شده است.

گواهی دیجیتال CSR چیست؟

گواهی دیجیتال (CSR)، ابزاری است که به کمک آن می‌توان امنیت اطلاعات و اسناد را تا حد زیادی افزایش داد. سازمان‌های معتبر، دولت‌ها، مراکز امنیتی و همینطور شرکت‌های اعتبارسنجی به عنوان مراجعی معتبر وظیفه صدور گواهی سازمانی را برعهده دارند. در مجموع، می‌توان گفت که، فایل CSR حاوی اطلاعاتی در رابطه با نام سرور، دامنه و همینطور کلید عمومی فرد یا شرکت متقاضی است. آموزش نحوه دریافت گواهی دیجیتال CSR

call-center2

ارتباط با پارمیس

در ساعات کاری با شماره 87758-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ما حداکثر تا 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند.
ساعات پاسخگویی تلفنی:
شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 تا 17:30
پنجشنبه ها از ساعت 8:30 تا 12:30

لطفا جهت اطلاع از امکانات تماس بگیرید