اخبار حسابداری

نرخ محاسبه مالیات بر درآمد در لایحه بودجه ۱۴۰۰

مالیات ازجمله منابع درآمدی مهم دولت است که انواع مختلف آن در دسته هاس مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم قرار می گیرند. مالیات بر درآمد در دسته مالیات های مستقیم قرار می گیرد که نرخ آن هر سال برحسب شرایط در لایحه بودجه تعیین می شود.

معاون امور فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی گفت: نرخ محاسبه مالیات بر درآمد به غیر از حقوق بگیران در لایحه بودجه ۱۴۰۰ معادل ۲۵ درصد تعیین شده است.

محمود علیزاده در یک برنامه تلویزیونی ضمن بیان این مطلب گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی کشور شش تا هفت درصد و این نسبت در بسیاری از کشورهای منطقه و توسعه یافته خیلی بیشتر است. معادل ۵۰ درصد از مالیات‌های مستقیم معاف و در بخش مالیات بر ارزش افزوده نیز تنها ۳۰ درصد مالیات دریافت می‌کنیم بنابراین، زمانی می‌توان از تولید ناخالص داخلی مالیات بیشتری دریافت کرد که معافیت‌های مالیاتی به سامان برسند.

معاون امور فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: میزان درآمدهای مالیاتی از ۴۰ هزار میلیارد تومان به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده که نشان دهنده افزایش ۴۰ درصدی مالیات نسبت به پایه و ۱۰۲ درصد نسبت به قانون بودجه است.

علیزاده در واکنش به صحبت‌های مبنی بر عملکرد ضعیف این سازمان در اجرای مالیات خانه و ماشین‌های لوکس گفت: در این زمینه به یک آیین نامه احتیاج داشتیم که اگر از سوی دولت تصویب شود، سریع مکانیزم اخذ مالیات آغاز می‌شود. همچنین، دارندگان خودروهای لوکس باید تا پایان دی ماه نسبت تسلیم اظهارنامه خود اقدام می‌کردند که حالا اقدام موردنظر از سوی سازمان امور مالیاتی برای این افراد صورت می‌گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد که در راستای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی تا پایان ماه جاری سامانه مربوط به این قانون آماده می‌شود و کلیه فعالان اقتصادی می‌توانند برای شروع فعالیت خود در این سامانه ثبت نام کنند.

منبع: www.accpress.com

کادرهایی که با علامت (*) مشخص شده اند وارد کردن اطلاعات در آنها الزامی می باشد. کد HTML مجاز نیست.

عضویت در خبرنامه پارمیس

با عضویت در خبرنامه، داغ ترین مطالب هفتگی وبلاگ پارمیس را دریافت کنید!