اخبار حسابداری

27 مورد از مهمترین وظایف حسابدار و واحد حسابداری

پارمیس : در هر شغلی، احاطه کامل بر وظایف فردی و گروهی در آن حرفه از مهمترین عوامل برای کسب موفقیت در آن کسب و کار می باشد. حسابداری یک حرفه حساس است و به دقت و تمرکز و دیدگاه صحیح نسبت به اهداف سازمان نیاز دارد تا بتوان با در کنار هم قرار دادن فاکتورهای مختلف موفقیت و سود دهی سازمان را تضمین نمود.

در ادامه به 27 مورد از مهمترین وظایف حسابدار و در کل واحد حسابداری یک سازمان یا شرکت و کسب و کار اشاره می کنیم. در واقع این موارد به شما کمک می کند که قبل از ورود به این حرفه، نسبت به وظایف محوله خودتان اطلاع داشته باشید تا بتوانید در راستای مسیر درست قدم بردارید.

۱-همکاری با مدیر عامل در تهیه برگ ها، فرم ها، اوراق، کارت ها و دفاتر مورد نیاز. همچنین می توانید مقاله 12 نکته کاربردی در تحریر صحیح دفاتر حسابداری را در این زمینه بخوانید.

۲-همکاری با مدیر عامل در تهیه و ثبت و پلمپ دفاتر روزنامه و کل در مرجع ثبت شرکت ها.

۳-بررسی و کنترل مدارک.

۴-رعایت مقررات قانون تجارت، قانون مالیات های مستقیم، قانون شرکت های و سایر قوانین و مقررات جاری از جمله آئین نامه نحوه تنظیم و تحریر و نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک.

مطالعه بیشتر : مالیات های مستقیم و مالیات های غیرمستقیم

۵-تنظیم اسناد حسابداری و ثبت عملیات (بر اساس اسناد حسابداری) در دفتر (دفاتر) روزنامه و نیز انتقال اقلام دفتر (دفاتر) روزنامه به دفتر کل و دفاتر (کارتها) معین.

۶-تهیه تراز آزمایشی ماهانه (رفع اشتباهات ومغایرت های احتمالی طبق رویه های قابل قبول و ارائه آن به مدیر عامل.)

۷-تحریر چک بر اساس اسناد خرید و اسناد هزینه طبق دستور مدیر عامل.

۸-تهیه صورت مغایرات بانکی ماهانه (رفع اشتباهات ومغایرت های احتمالی) طبق رویه قابل قبول و ارائه آن به مدیر عامل.

۹-نظارت بر جریان وجوه و جریان کالا از طریق استقرار کنترل های مطلوب در حسابداری.

۱۰-تهیه لیست حقوق و مزایا کارکنان طبق فرم ها و نمونه ها و لیست ها و فرم های مکمل آن (از جمله فرمهای مورد نیاز در رابطه با مراجع مالیاتی و تامین اجتماعی).

۱۱-تهیه تراز آزمایشی پایان دوره مالی (رفع اشتباهات ومغایرت های احتمالی طبق رویه قابل قبول).

۱۲-تهیه آمار و اطلاعات مالی در مورد وضعیت و موجودی انبار در مواقعی که مدیر عامل تعیین می نماید.

۱۳-تعیین حساب هایی که پایان سال نیاز به اصلاح دارد و ثبت عملیات اصلاحی در دفاتر.

۱۴-همکاری با مسئولین شرکت در انبار گردانی و تطبیق صورت موجودی های عینی با موجودی های دفتری (رفع اشتباهات و مغایرت های احتمالی طبق رویه قابل قبول).

۱۵-تهیه صورت های مالی نهایی (صورت سود و زیان، ترازنامه و جریان وجوه نقد).

مطالعه بیشتر : صورت سود و زیان چیست؟ راهنمای محاسبه صورت سود و زیان

۱۶-بستن حسابهای موقت و تهیه تراز اختتامی.

۱۷-تهیه صورت تقسیم درآمد ویژه و صورت  ها و یادداشت های مربوط طبق پیشنهاد مدیر عامل.

۱۸-بایگانی اسناد، برگه ها، اوراق، کارت ها، و دفاتر به منظور استفاده مطلوب و حفظ نگهداری آنها.

۱۹-مراجعه به ادارات و موسسات برای انجام امور محوله از طرف مدیر عامل در رابطه با امور مالی.

۲۰-رسیدگی به هرگونه اختلاف حساب شرکت با اشخاص طرف حساب قرارداد با شرکت.

۲۱-همکاری با هیات مدیره و مدیر عامل در ارسال مدارک مربوطه به مجمع عمومی و اظهار نامه مالیاتی و مدارک مربوطه به حوزه عملیاتی شرکت در موعد مقرر.

مطالعه بیشتر : مالیات چیست؟

۲۲-همکاری با مدیر عامل در محاسبه و پرداخت مالیات ها، حق بیمه و سایر پرداخت های قانونی.

۲۳-همکاری با مسئولین واحدهای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارائی و بازرس (بازرسان) شرکت و سایر مسئولین در انجام وظایف قانونی آنها زیر نظر مدیر عامل.

۲۴-همکاری با مدیر عامل در دفاع از حقوق قانونی شرکت در برابر حوزه و کمیسیون های مالیاتی و سایر مراجع.

۲۵-همکاری با مدیر عامل در استقرار نظام کنترل داخلی مطلوب.

۲۶-همکاری در تحویل و تحول هیات های مدیره جدید و قدیم و تهیه مدارک های لازم برای تحویل و تحول.

۲۷-انجام سایر وظایف حسابداری.

حسابداری با نرم افزار حسابداری پارمیس

همان طور که در بالا بیان شد، وظایف اصلی یک حسابدار ثبت تمامی فرآیندهای مالی شرکت و نظارت بر اصولی بودن جریان های مالی آن بر اساس استانداردها و قوانین حسابداری است. امروزه یک حسابدار می بایست تمامی اطلاعات مالی شرکت را در نرم افزار حسابداری ثبت و نگه داری نماید تا بتواند گزارش های مالی لازم را بر اساس اطلاعات ثبت شده در نرم افزار حسابداری تهیه نماید. نرم افزار حسابداری پارمیس نیز با در نظر گرفتن تمام نیازهای کسب وکارهای مختلف به طراحی و ارائه نرم افزار حسابداری پرداخته است. نرم افزار حسابداری یکپارچه پارمیس استار با رویکرد یکپارچه سعی دارد مدیریت بهینه تمامی بخش های شرکت های متوسط و بزرگ را فراهم سازد. همچنین به دلیل نیاز به دسترسی همیشگی و سریع اطلاعات مالی و حسابداری، راهکار ابری پارمیس 360 را که مبتنی بر تکنولوژی روز ابری است به کاربران خود ارائه داده است.

نوشته های مشابه

2 نظرات

• لینک نظر شفیع پنج شنبه, 03 دی 1394 08:38 ارسال شده توسط شفیع

مقاله هاتون خوب و کاربردیه فقط میشه لطفا درباره انبار گردانی هم مطالبی رو بذارید؟ من هرچی گشتم توی سایتتون پیدا نکردم. بازم ممنون

• لینک نظر علیرضا قربانی پنج شنبه, 03 دی 1394 08:35 ارسال شده توسط علیرضا قربانی

جامع و کامل بود. با تشکر

کادرهایی که با علامت (*) مشخص شده اند وارد کردن اطلاعات در آنها الزامی می باشد. کد HTML مجاز نیست.

عضویت در خبرنامه پارمیس

با عضویت در خبرنامه، داغ ترین مطالب هفتگی وبلاگ پارمیس را دریافت کنید!