اجرای قانون اخذ مالیات خانه‌ های خالی از سال 96

اخذ مالیات خانه‌ های خالی

با توجه به اینکه در کشور خانه هایی خالی از سکونت وجود دارد، دولت با پیگیری آمار دقیق این خانه های خالی تدبیری برای جلوگیری از این مسئله اندیشیده است و قصد دارد از ابتدای سال 96 از صاحبان خانه های خالی مالیات دریافت کند.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی از اخذ مالیات از خانه ‌های خالی از ابتدای سال ۹۶ خبر داد و گفت: در سال اول یک دوم مالیات اخذ شده از اجاره واحدهای مشابه برای خانه‌های خالی اخذ می‌شود.

قاسم پناهی در گفت و گو های اخیر در مورد دریافت مالیات از خانه‌های خالی و اینکه چه تعداد خانه خالی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: براساس اطلاعات و آماری که از مراجع دریافت کردیم، حدود ۱۶میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد، و اینکه چه بخشی از آن خالی است؛ آماری که سایت‌ ها و نهایتاً مراجع ذی ربط اعلام کردند حدود ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی است.

وی با اشاره به مصوبه ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۴ مجلس و اصلاحی که بر قانون مالیات ‌‌های مستقیم انجام شد، افزود: در ماده ۵۴ مکرر لحاظ شد که از واحد های مسکونی خالی بتوانیم مالیات دریافت کنیم. قانون گذار تکلیف کرد که وزارت راه و شهرسازی ۶ ماه پس از تصویب قانون، سامانه‌ املاک و اسکان کشور را ایجاد کند که از طریق آن بتوان تمام واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و… را شناسایی کرد تا واحد های مسکونی خالی در این سامانه شناسایی و به سازمان مالیاتی اعلام شود. اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌ های خالی از ابتدای سال ۱۳۹۵ شروع می شود ولی از سال دوم  و از اول فرووردین ماه سال ۱۳۹۶ از واحدهای مسکونی خالی مالیات اخذ خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: سال اول اجرای قانون (سال۱۳۹۶) نصف مالیات اخذ شده از اجاره مشابه آن ملک و از سال دوم یک برابر مالیات اخذ شده از اجاره مشابه آن ملک و از سال سوم به بعد یک و نیم برابر مالیات اجاره املاک مشابه مالیات اخذ می‌کنیم.

پناهی در خصوص اجرای این قانون و تاثیر آن در بازار مسکن، اظهار کرد: هدف از این قانون در گام اول پیشگیری از عدم عرضه واحدهای مسکونی است و اجرای قانون به دنبال تشویق افرادی است که واحد مسکونی دارند، آن را عرضه کنند و افرادی که واحد مسکونی عرضه کنند، هم اکنون تا ۱۵۰متر مربع از معافیت برخوردار می‌شوند و می‌توانند از معافیت مالیاتی برخوردار باشند.

قائم مقام رئیس سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: اگر فردی واحد مسکونی داشته باشد و عرضه نکند، از معافیت برخوردار نمی‌شود و باید مالیات آن را پرداخت کند.

وی در مورد اینکه اگر فردی واحد مسکونی خود را در اختیار فرزند خود قرار‌ دهد، آیا از معافیت مالیاتی برخودار است، گفت: بحث اجاره، درآمد است و وقتی فرد واحد مسکونی را در اختیار فرزند خود قرار دهد، درآمدی کسب نمی‌کند که بخواهد مالیات بپردازد و قانون گذار این موضوع را پیش بینی کرده است که این فرد از مالیات معاف است، اما اگر در اختیار افرادی دیگر قرار‌ دهد، باید مالیات بدهد و برای آن مالیات در نظر گرفته شده است.

همچنین برای مطالعه بیشتر درباره " اصلاحات جدید قانون مالیات ها برای مشمولین مالیات " نیز میتوانید اینجا کلیک کنید.

آخرین بار تغییر یافته دوشنبه, 21 دی 1394 09:35