2024-03-29 01:01:47

تيم كوك : محبوب تر از همه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
فهرست عناوین مقاله

فهرست مطالب

تيم كوك : محبوب تر از همه 

 

 

 

تيموتي دي ( تيم ) كوك در اول نوامبر 1960 در ايالت آلابوماي آمريكا متولد شد .

كوك تحصيلات خود را در شاخه‌ي صنعت در سال 1982 در دانشگاه اوبرن به پايان رساند. وي همچنين مدرك مديريت اجرايي خود را

در سال 1988 از دانشگاه دوك دريافت كرد.

كوك 12 سال در آي بي ام فعاليت داشت .آخرين سمت كوك در اين شركت مدير بخش آمريكاي شمالي بود.

بعد از آن، 6 ماه در شركت كامپك فعاليت مي‌كرد.سمت كوك در اين شركت، قائم مقام بخش محصول و عرضه بود. كوك در سال 1998 همزمان با بازگشت مجدد جابز به شركت اپل راه پيدا كرد.

مسئوليت اصلي كوك در سال‌هاي اول فعاليتش در اپل در بخش‌هاي سفارش محصول، آماده‌سازي و فروش خلاصه مي‌شد.

انتخاب اپل توسط كوك و جدايي‌اش از شركت كامپك، به نظر كاري پر ريسك و خطرناك بود. چرا كه در آن زمان كامپك اولين توليد كننده‌ي رايانه‌هاي شخصي در جهان بود، حال آنكه اپل در آن سال‌ها شركتي كوچك و  كم اهميت محسوب مي شد.

تيم كوك در سال 2005 ، يكي از مديران  اجرايي اپل شد.

جابز در فاصله‌ي ماه‌هاي ژانويه تا  ژوئن 2009 ، به دليل بيماري بخش عمده‌اي از مسئوليت‌هاي مدير عاملي‌اش را به كوك واگذار كرد.

در ژانويه 2011 ، هيأت مديره‌ي اپل با سومين مرخصي استعلاجي و طولاني مدت جابز موافقت كرد و در اين بازه ي زماني نيز، به استثناي تصميم‌هاي بزرگ كه همچنان توسط جابز گرفته مي‌شد، ديگر مسئوليت‌هاي مدير عاملي بر عهده‌ي تيم كوك قرار داشت.

كوك به طور رسمي همزمان با استعفاي جابز در 24 اوت 2011 به سمت مدير عاملي(CEO) اپل رسيد.

 

 

 

نحوه ي مديريت كوك بر اپل و تفاوت هايش با جابز

 چند ماهي است كه تيم كوك بدون نظارت جابز بر اپل مديريت مي‌كند و رسانه‌ها كوچك‌ترين فعاليت او را به منظور يافتن تفاوت‌هايش

با جابز مورد بررسي و تحليل قرار مي‌دهند.در اين چند ماه اپل تغييراتي را در نحوه‌ي عملكردش اعمال كرده است كه تعدادي از آنها به شرح زير است:

–       تيم كوك سخاوتمندتر از جابز :

جابز به محض بازگشت مجدد به اپل در سال 1997، تمام برنامه‌هاي خيريه‌ي شركت را متوقف كرد . البته اين اقدام به منظور بازگشت به سود ضروري و حائز اهميت بود.

بعدها نيز با وجود سلامت اقتصادي كامل اپل، جابز هيچ‌گاه به فعاليت‌هاي اجتماعي علاقه‌اي نشان نداد. تنها اقدام غير سياسي و خيرخواهانه ي اپلِ تحت مديريت جابز ، واريز درصدي از فروش آي پاد در سال 2006 به حساب جمعيت مبارزه با ايدز در آفريقا بود. جابز در سپتامبر سال گذشته در اين خصوص گفت: اپل با كمك ده‌ها ميليون دلاري به اين جمعيت، بزرگترين اسپانسر مالي اين برنامه محسوب شده بود.

جابز از لحاظ شخصيتي در خصوص مسائل مالي و بدليل مشكلات زيادي كه در جواني داشت، فردي بسيار محافظه كار محسوب مي‌شد. او از تمام مظاهر ثروت اجتناب مي‌كرد و تنها به دليل علاقه‌اش، كار مي‌كرد و كوچك‌ترين توجهي به سود بالا و كسب درآمد بيشتر نداشت. حقوق مدير عاملي‌اش در شركت اپل تا زمان استعفايش همان يك دلارِ معروف بود.

اما تيم كوك به محض رسين به قدرت كامل، حقوق و كمك‌هاي مالي كارمندان اپل را تا 2 برابر افزايش داد. تيم كوك علاوه بر اين اقدام، در اين چند ماه چندين فعاليت خيرخواهانه نيز داشته است. بخشي از اين فعاليت‌ها عبارت بودند از: كمك 50 ميليون دلاري به ساخت يك بيمارستان در سيليكون ولي و كمك مشابه به انجمن مبازره با ايدز. از ديدگاه تحليلگران قطعاً اين تغيير رويه چندان با اهميت و انقلابي محسوب نمي‌شود .

–       كوك و تفاوت در روش مديريتي‌اش با جابز:

كوك تنها نسبت به مؤسسات خيريه سخاوت‌مند نيست. بلكه اين ويژگي به نفع كارمندان اپل نيز تمام شده است. كارمندان شركت براي خريد محصولات اپل از تخفيف 25 درصدي برخوردار شدند. كوك همچنين قيمت  مانيتورهاي مك را تا 500 و آي پد راتا  200  دلار كاهش داد.

جابز در قبال سهام‌داران و تقسيم سود بسيار سختگيرانه عمل مي كرد. او پس از اينكه توانست اپل را از ورشكستگي در سال 97 نجات بدهد، آن قدر در بانك پول ذخيره كرد كه اگر اپل تا 7 سال 1 دلار هم درآمد نداشته باشد، باز هم پا بر جا خواهد ماند. اما اين روند همواره صداي شكايت سهام‌داران را بلند مي‌كرد.

در مقابل تيم كوك برنامه متفاوتي را در دنياي بورس پياده كرد. او با برنامه‌ي بازخريد سهام و تقسيم سود، هم توانست سهام‌داران را راضي كند و هم سرمايه‌ي شركت را افزايش بدهد. اين برنامه همچنين باعث افزايش نرخ سهام اپل شد و در اين 7 ماه كه از مديريت كوك بر مجموعه ي اپل گذشته است، سهام اپل 59 درصد رشد داشته است.

رشد بي‌سابقه ي سهام اپل در زمان تيم كوك بسيار حائز اهميت است. اما فراموش نكنيم كه در زمان جابز اپل به مدت 10 روز با ارزش‌ترين شركت دنيا بود. ( البته بحران اقتصادي و نفتي در اين اتفاق نقش مؤثري داشت)

از ديگر تفاوت‌هاي كوك با جابز ديد متفاوت او به كشور چين است. او علاقه‌مند است كه سطح روابط تجاري اپل با چين را افزايش دهد و در همين راستا سفري هم به اين كشور انجام داده است.

قطعاً كوك به يك‌باره تغييرات بزرگي در اپل ايجاد نخواهد كرد اما ظاهراً همين تفاوت‌هاي كوچك به مذاق كاركنان شركت خوش آمده است. او پس از 7 ماه از محبوبيت 97 درصدي نزد كارمندانش برخوردار شده است.

برای دانلود PDF مقاله لطفا ایمیل خود را وارد کنید
call-center2

ارتباط با پارمیس

در ساعات کاری با شماره 87758-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ما حداکثر تا 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند.
ساعات پاسخگویی تلفنی:
شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 تا 17:30
پنجشنبه ها از ساعت 8:30 تا 12:30

لطفا جهت اطلاع از امکانات تماس بگیرید